نحوه پذیرش و فاند گرفتن از دانشگاه های آمریکا
پس از تلاش برای تنظیم مدارک اولیه اپلای ابرود امریکا از جمله GRE – SOP – Research plan – Resume – TOEFL / IELTS – LoR و ریزنمرات و GPA، نکات دیگری هست که در پاسخ به این مسئله که چگونه از دانشگاه های امریکا پذیرش بگیریم و اساسا شانس گرفتن ویزای تحصیلی بسیار حائز اهمیت است. غالبا هدف دریافت ویزای دانشجویی امریکا، چه برای فوق لیسانس و چه در مقطع دکتری مستقیم، دریافت فاند در حالات فول فاند یا هاف فاند است که به تحصیل رایگان منجر شود. در این نوشته در پی اونیم که ۱۲+۱ نکته درباره اپلای ابرود دانشگاه های امریکا و ویزای تحصیلی و مشکلات همراه اون رو مرور کنیم.
اهمیت مدرک و دانشگاه برای اپلای ابرود امریکا
اما اینکه چه دانشگاهی در کجای ایران تحصیل کردید ارتباط مستقیمی با گرفتن پذیرش ندارد.
بیشتر افراد برای تحصیل در مقطع PhD یا همان دکتری مستقیم اقدام به اپلای میکنند چرا که فاند (Full Fund) کامل گرفته و بغیر از هزینه های اولیه ی اپلای و گرفتن ویزا، تمامی هزینه های شهریه و مخارج یک زندگی متوسط یک فرد دانشجو توسط دانشگاه مقصد تقبل میشه.
مراحل اولیه ی اپلای یا همان ارسال مدارک برای گرفتن پذیرش به این صورت است که ابتدا شما کشور مورد نظر مقصد را انتخاب میکنید.
University Ranking
سپس با توجه به رشته ی مورد نظر درباره ی رتبه بندی دانشگاه های آن کشور تحقیق میکنید.
تحقیق درباره دانشگاه
به گمان گروه راهنمای اپلای ابرود امریکا در وب سایت پی اچ دی پروپوزال Study abroad، بهتر است تحقیق کنید که آیا دانشجویی فارغ التحصیل از دانشگاه شما بوده است که در دانشگاه موردنظر کشور مقصد پدیرش گرفته باشد تا بتوانید با ارتباط گرفتن با او با شرایط آن دانشگاه آشنا شوید و یا حتی از او بخواهید که شما را به اساتید ان دانشگاه معرفی کند و کمکی باشد برای بالا بردن سرعت پروسه ی گرفتن پذیرش.
شهر دانشگاه
در رابطه با انتخاب شهر در کشور مقصد باید گفت که هرچه شهر بزرگتر باشد، امکانات رفاهی بیشتر و بهتری دارد و همچنین شرایط برای پیدا کردن کار بعد از فارغ تحصیلی آسانتر خواهد بود اما همچنین هزینه زندگی نیز بالاتر خواهد بود.
Great things in business are never done by one person. They are done by a team of people.
University Fund
برای کم کردن هزینه های زندگی میتوانید برای فول فاند یا هاف فاند (Half Fund) اقدام کنید.
Full fund
ـ فول فاند به این صورت هست که تمامی شهریه و هزینه های زندگی به شما پرداخت میشود.
Half fund
ـ هاف فاند همانطور که از اسمش پیداست کل و یا درصدی از شهریه ی دانشگاه توسط دانشگاه پرداخت میشه اما هزینه های زندگی بر عهده خود شماست
برای گرفتن فاند همانطور که گفتیم یکی از راه ها اقدام برای PHD هست.
Outstanding status
همچنین اگر شما دانشجوی رتبه اول دانشگاه مبدا هستید و بالاترین معدل و نمرات را با اختلاف دارید و به اصطلاح outstanding status دارید میتوانید قبل از اپلای با دانشگاه مقصد مکاتبه کنید و به احتمال زیاد به شما فاند خواهند داد.
بعد از اپلای، تمامی اطلاعات درخواست کنندگان در admission committee دانشگاه بررسی میشه و بهترین رزومه Resume شامل فاند میشه بنابراین سعی کنید رزومه ای عالی داشته باشید.
سوال از تعلق فاند تحصیلی
راه دیگر ارتباط با اساتید هست که بپرسید آیا فاند Fund دارند برای دانشجویان Study abroad یا خیر و اینکه حاضر هستند شما را به عنوان دستیار بپذیرند که در این صورت شما در کنار تحصیل به نوعی در دانشگاه شغل دارید و از این طریق فاند دریافت خواهید کرد.
کمک هزینه تحصیلی در مقطع فوق لیسانس
اگر در مقطع فوق لیسانس پذیرش گرفتید سعی کنید به بهترین شکل فعالیت کنید و جزو دانشجویان برتر شوید در این صورت میتوانید در حین تحصیل از دانشگاه تقاضای wave یا همان کمک هزینه بکنید که اگر برای دانشگاه دانشجوی عالی محسوب شوید قطعا به شما کمک خواهند کرد
گرفتن ویزای تحصیلی امریکا
US VISA Rejection
حتی در شرایط اخیر، مشکلات ویزای دانشجویی امریکا برای بسیاری از اپلیکنت هایی که موفق به اخذ پذیرش تحصیلی Study abroad شده اند وجود داشته و دارد. به طوری که به دلایل متعددی میبینیم که پذیرفته شدگان دانشگاه های خوب امریکا هم با ریجکتی ویزا مواجه میشن که شاید بعضی از موارد ماهیتا ربطی به شرایط تحصیلی، معدل، رزومه، دریکامندیشن و نمره زبان شان نداشته باشد؛ مثلا ممکن به رشته های مشکل دار اپلای در امریکا ربط داشته باشد. اما در مجموع، در حال حاضر دو گروه ویزای دانشجویی وجود دارد که عبارتند از:
ـ ویزای f1 و ویزای f2
که ویزای اف وان برای خود شخص دانشجو و ویزای اف تو برای همراه شخص (همسر یا فرزند) صادر میشه.
دانشجو با این ویزا نهایت میتواند ۲۰ ساعت در هفته ان هم داخل محیط دانشگاه کار کند و نمیتواند خارج از دانشگاه مشغول کار شود.
همراه دانشجو نیز کلا حق کار رسمی ندارد.
ـ ویزای J1 و ویزای J2
ویزای جی وان برای دانشجو و ویزای جی تو برای همراه (همسر یا فرزند) صادر میشود.
همراه دانشجو میتواند بعد از یک مدت مشغول به کار شود همچنین شرایط کار برای خود دانشجو سخت گیری های کمتری دارد.
در نتیجه بهتر است سعی کنید از دانشگاه مقصد درخواست کنید در گرفتن این نوع ویزا به شما کمک کند.
ویزاهای سینگ و مالتیپل
Single – Multiple US Visa
ـ ویزای سینگل به عبارتی ویزایی یکبار مصرف هست و در صورت ورود به کشور آمریکا باطل شده و اگر از کشور به هر دلیلی خارج شوید باید از ابتدا پروسه ی گرفتن ویزا را شروع کنید.
ـ ویزای مولتی ویزایی چندبار مصرف هست که به راحتی میتوانید رفت و آمد کنید و تاریخ ابطال ویزا در داخل آن نوشته شده است اما معمولا این ویزا تا دوسال اعتبار دارد و در صورتی که اعتبار تمام شود ویزا به سینگل تغییر خواهد کرد.
مدرک آی بیست I20
نامه رسمی پذیرش از دانشگاه های امریکا
فرمی است که دانشگاه برای شما ارسال میکند تا شما را به سفارت معرفی کند
که شامل تمامی مشخصات شما
ـ مشخصات دانشگاه مقصد
ـ مقطع و رشته ی مورد نظر
ـ جداول هزینه های زندگی
ـ مقدار فاندی Fund rate که به شما تعلق گرفته است.
سفارت امریکا
US Embassies
امریکا در ایران سفارت ندارد که میتوانید برای مصاحبه به یکی از کشورهای دوبی، ارمنستان، ترکیه و یا آذربایجان سفر کنید.
شرایط پس از اتمام تحصیل و انقضا ویزا
اگر در مقطع دکتری تحصیل کرده باشید شرایط آسانتری پیش روی شماست به این صورت که از ۶ ماه تا یکسال فرصت دارید تا کار پیدا کنید. که برای رشته های علوم پایه (STEM) این فرصت ۳ سال هست و همچنین بازار کار بهتری دارند.
National Interest Waiver
اگر مهلت به پایان برسد باید امریکا را ترک کنید..
اگر شرایط ۳ سال شامل شما میشود میتوانید برای گرین کارت نیز اقدام کنید به این صورت که شرکتی پیدا کنید که اسپانسر شما در جهت گرفتن گرین کارت شود یا اینکه اگر مقالات زیاد و سایتیشن بالا و عالی دارید میتوانید به عنوان یک خود اسپانسر از طریق NIW National Interest Waiver برای گرفتن کرین کارت اقدام کنید.
وکیل مهاجرتی یا اقدام شخصی برای اپلای
وکیل مهاجرتی برای افرادی ضروریست که مهارت شان در زبان انگلیسی سطح پایینی دارد اما در غیر این صورت خودتان میتوانید تحقیق کنید و حتی از وبسایت Phd-proposal بهره ببرید. که وبسایتی است که افرادی که تجربه مهاجرت دارند اطلاعاتی مفید در حوزه Study abroad در اختیار شما قرار میدهند که اگر عاقلانه و هوشمند پیش بروید و تحقیق کنید حتما موفق خواهید شد.
و اینکه باید بدانید که مدارک و نمرات مهارت زبان بسیار بسیار مهمتر از معدل دانشگاهی شماست چه بسا افرادی بودند که معدل بالا و نمرات زبان پایین داشته و نتوانستند پذیرش بگیرند. بنابراین برای تقویت مهارت های زبانی و آزمون های معتبر تلاش کنید.