ریسرچ پروپوزال بورسیه دکتری ترکیه
بورسیه دانشگاه های ترکیه مقطع فوق لیسانس و دکتری+Research proposal
شانس پذیرش بورسیه دکتری کشور ترکیه؛ شرایط و فاند Fund و پشتوانه مالی؛ نوشتن ریسرچ پروپوزال بورسیه ترکیه دکتری Turkish-PhD-Scholarship
ریسرچ پروپوزال بورسیه دکتری ترکیه
اونچه در کنار آزمون ها و مدارک و معدل و رزومه در شانس قبولی در بورسیه دکتری ترکیه مهم هست، نوشتن Research proposal plan است. تقریبا میشه گفت که شانس اپلای دکتری دانشگاه های ترکیه بدون نگارش ریسرچ پلن صفر میشه. چون اساسا ملاک ارزیابی توانمندی علمی شما برای دانشگاه های ترکیه ارزیابی طرح تحقیقاتی RP هست. PhD-Proposal آماده همراهی در نوشتن طرح تحقیق Research plan بورسیه دکتری است. در این راستا میتونید سوالات خود را در خصوص نحوه نوشتن ریسرچ پلن اپلای و بورسیه دکتری و فوق لیسانس ترکیه ۲۰۲۱ با ما در میان بزارید.
مزایای بورسیه ترکیه
اقامت، بیمه و تحصیل رایگان و حقوق اسکالرشیپ دریافتی
اصولا یکی از مسائل مهمی که افراد برای مهاجرت وزندگی تو خارج بهش اهمیت میدن بحث شانس بورسیه ترکیه است. به خاطر چی و چرا مردم به بورسیه مردم اهمیت میدن من الان دلایلش رو بهتون میگم اگر شما بورسیه بشید توی همه رده های تحصیلی چه لیسانس چه ارشد و چه دکترا شما میتونید بورسیه بشید اگر بورسیه بشید هزینه تحصیلتون رایگان میشه خوابگاهی که توش اقامت میکنین رایگان میشه بیمه سلامت رایگان دارید یه سری حقوق ماهیانه به شما تعلق میگیره یعنی با توجه به اینکه توی چه Level از تحصیلات هستید و توی چه مقطعی دارید تحصیل میکنید دولت به شما یه مقدار مشخصی فاند Fund و پشتوانه مالی میده مثلا برای لیسانس ۸۰۰ لیر وبرای فوق لیسانس ۱۱۰۰ لیر و برای دکترا ماهیانه ۱۶۰۰ لیر رو به شما تعلق میگیره
Turkish PhD scholarship research plan
علاوه بر همه اینها دولت هزینه بلیط رفت و برگشت شما به ایران رو هم میده و علاوه بر این تمام مزایایی که دانش اموزان توی ترکیه ازش بهره مند میشن و تمام تخفیف هایی که میتونین داشته باشین رو از طریق بورسیه میتونید بهش دست پیدا کنید به همه این آپشن های بورسیه هزینه یکسال زبان ترکی رایگان رو هم اضافه کنید یعنی مهم نیس که شما تو چه مقطعی بورس شدین مهم اینه که شما نیاز دارین زبان ترکی رو بدونین و دولت موظفه برای شما یک سال کلاس آکادمیک و فوق پیشرفته زبان ترکی بزاره اما رایگان.
برای بورسیه ترکیه چیکار باید بکنیم
شرایط اول شرایط سنی اگر شما میخواید در مقطع لیسانس برای بورسیه اقدام کنید شما باید حداکثر ۲۱ سالتون باشه یعنی اگر ۲۲ سالتون باشه برای بورسیه پذیرفته نمیشید و شانسی هم نخواهید داشت.
حداکثر ۲۱ سال یعنی چی یعنی از ۱۱ دی ۱۳۷۷ به بعد به دنیا اومده باشین برای فوق لیسانس باید حداکثر ۳۰ سالتون باشه یعنی از ۱۱ دی ۱۳۶۸ به بعد به دنیا اومده باشید و برای فوق لیسانس هم حداکثر باید ۳۵ سالتون باشه و از ۱۱ دی ۱۳۶۳به بعد به دنیا اومده باشین.
نکته بعدی که بعد از سن برای پذیرش در بورسیه ترکیه مهمه معدل هست چون دولت داره هزینه تحصیل شما رو میده براش خیلی مهمه که شما درس خون باشید که البته معدلی هم که تعیین کرده اونقدر سخت نیست؛ برای لیسانس شما باید حداقل معدل ۱۴ از ۲۰ رو داشته باشید تو دبیرستان، یعنی میشه ۷۰ از ۱۰۰ برای فوق لیسانس باید حداقل معدل ۱۵ از ۲۰ رو داشته باشید یعنی ۷۵ از ۱۰۰ برای دکترا هم همینطور حداقل معدل ۱۵ از ۲۰ یعنی ۷۵ از ۱۰۰ ولی برای پذیرفته شدن در رشته های پزشکی دندان پزشکی دارو سازی و رشته هایی که کادر درمان هستند و خب مهمه که درس خون باشن باید حداقل معدل ۱۸ از ۲۰ رو داشته باشید یا ۹۰ از ۱۰۰.
بورسیه ترکیه زمان ثبت نام
برای ثبت نام بورسیه ترکیه شما هر سال میتونید ۲۰ دی هر سال تا ۱ اسفند هر سال برای بورسیه ثبت نام کنید، میتونید این ثبت نام رو خودتون انجام بدید یا به شرکت های معتبر بسپارید و چون خب زبان ترکی نمیدونید اکثرا اینو به شرکت های معتبر میسپارن ۲۰ دی هر سال تا ۱ اسفند هر سال شما میتونید ثبت نام کنید و اردیبهشت و فروردین بعدش نتیجه اینکه مدارک شما معدل شما و سن شما پذیرفته شده یا نه بهتون خبر میدن.
اگر پذیرفته شده باشید دوباره اردیبهشت همون سال به شما وقت مصاحبه میدن و شما تیر ماه همون سال برای مصاحبه اقدام میکنید و خب اگر پذیرفته شدید از شهریور همون سال میتونید درستون رو با بورسیه دولت شروع کنید. اما سوالی که پیش میاد اینه که چه مدارکی احتیاج هست، بچه ها شما برای اقدام تو هر مقطع تحصیلی نیازمند این هستید که مدارکتون رو از روز اول مدرسه که همون دبیرستان هست تا اخرین مدرکتون رو با ریز نمرات ترجمش رو به حالا اون اداره ای که کار شما رو قراره انجام بده ارائه بدید.
برای ورود به لیسانس ریز نمرات شما از دوران دبستان و راهنمایی تون هم نیازه اما بسته به آزمونی که میدید بهتون میگن که ایا برای پذیرفته شدن نیازه که مدارکتون رو ترجمه کنید یا نه فقط موقع ثبت نام نیازه که مدارکتون رو ترجمه کنید که اصولا هم اول ازمون رو میدید اگر پذیرفته شدید دانشگاه به شما میگه ترجمه مدارکتون رو برای ثبت نام بیارید.
این هم برای دانشگاه های دولتی هم برای دانشگاه های خصوصی وهم برای بورسیه انجام میشه.
بورسیه ترکیه دانشگاه خصوصی
اصولا افرادی که حوصله دادن این امتحانا رو ندارن و فقط میخوان تحصیل کنن این دانشگاه هارو انتخاب میکنن و البته افرادی که وضع مالی خوبی دارن چون این دانشگاه ها به دلار و لیر و بعضا به یورو شهریه میگیرن و اکثرشون بدون آزمون هستند یعنی فقط کافیه که شما رشته ای که میخوایید رو انتخاب کنید دانشگاه و شهری که میخوایید برید رو انتخاب کنید به اون دانشگاه برید و ثبت نام کنید و خب یه هزینه ای رو که خب هزینه کمی هم نیست بسته به رشتتون هر ترم و در واقع سالانه پرداخت کنید.
آزمون دانشگاه های خصوصی ترکیه و ارزش مدرک
این از دانشگاه خصوصی هیچ توضیح خاصی نداره اما بعضی از دانشگاه های خصوصی هستن که آزمون دارن توی بعضی از رشته ها خب اونا رو هم میتونید بررسی کنید و پیدا کنید اما بچه ها نکته ای که میخوام بگم در رابطه با هزینه تحصیل اینه که دانشگاه های دولتی هم شما باید یک هزینه ای رو برای تحصیل بدید به چه خاطر، به این خاطر که شما دارید توی دانشگاه دولت صندلی یک ترک رو تصاحب میکنید و روی صندلی یک ترک میشینید و از اون سیستم دولتش استفاده میکنید ماهانه یا فکر میکنم هر ترم باید یه میزان خیلی اندکی پول پرداخت کنید که خب در ازای اون مدرک معتبری که از اون دانشگاه میگیرید توی همه جای دنیا واسش سر و دست میشکونن هیچی نیست؛
توانمندی مالی تحصیل دانشگاه های خصوصی ترکیه
اما دانشگاه خصوصی خیلی قیمتش بالاست و فقط کسایی که از نظر مالی خیلی توانایی بالایی دارن این دانشگاه رو انتخاب میکنن چون در کنار هزینه دانشگاه هزینه زندگی و هزینه رفت و آمد و اینها هم بهش اضافه میشه.
اپلای بورسیه فوق لیسانس و دکترا ترکیه
بچه ها اگر برای فوق لیسانس یا دکترا برای جفتش بخواهید اپلای کنید برای تحصیل تو ترکیه باید آزمونی رو بدید به اسم آزمون ALES
آزمون ALES ترکیه
آزمون ALES ترکیه در سال دوبار برگزار میشه و دو بخش داره
- بخش اول ریاضیات محاسبات هندسه
- بخش دوم هم تحلیل زبان ترکی هستش یعنی ببینن دانش زبان ترکی شما در چه حده
برای ALES هم دقیقا مثل STS اگر از بچه های فنی مهندسی هستین باید امتیازتون تو بخش اول بالا باشه و اگر از بچه های علوم انسانی هستید باید امتیازتون تو بخش دوم یعنی دانش زبان ترکی بالا باشه ازمون ALES به زبان ترکی هست و توی ۸۱ شهر از ترکیه برگزار میشه وشما برای دکترا و مستر تو هر رشته ای که باشید نیازمند این هستید که این ازمون رو پاس کنید.
آزمون GRE
آزمون بعدی ازمون GRE هست این آزمون هم برای ورود بچه های مستر و دکترا به دانشگاه هست توی برخی از رشته های خاص برگزار میشه یعنی همه رشته ها این ازمون رو ندارن این آزمون هم شامل درک مطلب هست که خب خیلی ازمونه سختیه به خاطر اینکه خیلی از افراد میگن ما وقتی این ازمون رو میدیم یه سری از کلمات و یه سری از مطالب وجود داره که ما اصلا قبلا اونها رو نشنیدیم چه برسه که بخواییم تو آزمون راجع به اونها پاسخ بدیم یا یه سری کلمات مترادف و متضاد ازتون توی این آزمون میخوان که شما حتی نمیدونید اون کلمه به چه معنی هست بچه های مستر و بچه های دکترا خیلی توی این ازمون به مشکل برمیخورن و از نظرشون خیلی ازمون سختیه همونطوری که گفتم این آزمون هم پایش ریاضی هست درک مطلب و مقاله نویسی برای یه سری رشته های خاص هم برگزار میشه و زیاد هم به صورت عمومی برگزار نمیشه و یه سری افراد خاص از این آزمون برای ورود به دانشگاه استفاده میکنند.
آزمون GMAT
سومین آزمون که برای ورود به دانشگاه ها برای مستر و دکترا استفاده میشه آزمون GMAT هست این آزمون انلاین و هوشمنده یعنی هم زمان که شما به سوالات این آزمون پاسخ میدید همزمان به سوالات نمره داده میشه و با پایان ازمون نمره کامل شما در اختیارتون قرار میگیره در نتیجه شما فقط یک بار به هر سوال میتونید پاسخ بدید و سوالی رو نمیتونید بدون پاسخ بزارید این آزمون کمی سخت تر از بقیه ازمون هاست و برای یه سری رشته های خاص استفاده میشه مثلا برای ورود به MBA شما میتونید این آزمون رو بدید که خب برای این رشته خیلی هم آزمون معتبریه.
آزمون TUS
این آزمون برای لیسانس ارشد و دکتری استفاده نمیشه این آزمون برای گرفتن تخصصه رشته های پزشکی، دندون، دارو و دامپزشکیه، سالانه دو بار برگزار میشه تو بهار و پاییز وفقط توی آنکارا برگزار میشه حدود ده تا سیزده هزار نفر سالانه در این آزمون شرکت میکنن که فقط نصفشون مرحله اولو قبول میشن و به بخش مصاحبه میرسن و از اون نصف دوباره نصفی قبول میشن و وارد یه محیط تخصصی میشن. اما این آزمون برای چی سخته؟
برای اینکه شما برای قبول شدن تو این آزمون باید از اولین روز تحصیلتون هر اطلاعاتی که داشتین رو به کار بگیرین که تو آزمون قبول بشین مراحل مختلفی داره سوال بندی های مختلفی داره از آناتومی، فیزیولوژی، بافت شناسی، جنین شناسی، بیو شیمی، فارماکولوژی، اطفال زنان زایمان، جراحی عمومی اینا همه با یه تعداد سواله مشخص تو هر زمینه تو این ازمون هست و خب زحمت داره یه ذره قبول شدنش اما بچه هایی که میخوان تخصصی بخونن یعنی عمومی شون رو تو ایران گرفتن و میخوان تخصص بخونن میتونن ازمون TUS رو بدن و وارد دانشگاه دولتی بشن .