توصیه نامه برای اپلای دانشگاه خارجی
اهمیت توصیه نامه در اپلای و پذیرش دانشگاه خارجی
پذیرش و اپلای دانشگاه خارجی مداک و شرایطی داره که توصیه نامه، ریکام یا Recommendation letter یکی از شرایط اصلی اون هست. در این نوشته گفتگویی کوتاه در خصوص توصیه نامه به نظر شما میرسد.
توصیه نامه تحصیلی ریکام
توصیه نامه تحصیلی یا recommendation letter یکی از مواردی است که توی Application تون می تونه خیلی تاثیر گذار باشه. Recom خوب وظیفه تون هست اصلاً اسمش روش هست توصیه نامه به خاطر همین خیلی باید روش دقت کنید که جدی بگیرید که در واقع استادتون را یه جورایی کنترل کنید که واقعا سخت هست در خیلی از مواقع سخت هست ولی اگر رابطه خوبی با استادتون داشته باشید به نظرم می تونین یه جورایی کنترل داشته باشید روی توصیه نامه تون و در واقع کاری که می توانید انجام بدین این است که حتماً استادی را انتخاب کنید که شناخت خیلی خوبی از شما دارد، رابطه خیلی صمیمانه ای باهاش داشتین، مقاله ای کار کردین، تزتون باهاش بوده یا نه اصلاً توی کنفرانسی بوده باهاش در واقع Researchی کردین یا اصلاً نه اصلاً درستون تموم شده توی یک مرکز تحقیقاتی دارید یه جایی کاری می کنید که اون استاد شاید استاد دانشگاه قبلی تون نیست استاد یک جای دیگه هست ولی ایمیل آکادمیک دارد می تواند بهتون ریکام Recom بدهد، Supervisor کاری تون هست در واقع، این ها خیلی تاثیر گذار هست
خیلی نرید دنبال استادی که الزاماً مشهور باشه و مثلاً Citation های خیلی بالایی داشته باشه توی Google Scholarش به خاطر همین خوبه اگر استادی دارید که هم مشهور هست و مرتبه علمیش بالاست هم به شما خوب Recom می دهد عالی هست اگر نه استادی را که در دسترس هست انتخاب کنید. چرا چون شما به محضی که submit می کنید به خصوص توی آمریکا و کانادا که اینجوری است یعنی بلافاصله ایمیل میره. من حتی دیدم خیلی وقت ها توی اون کادر که اسم استاد را می نویسین بدون اینکه هنور Application را Submit کرده باشید ایمیل میره، یعنی همینکه تایپ می کنید من دیدم میره، به خاطر همین خیلی مهمه است که در زمانی که می خواهید Application تون را کامل کنید استاد در دسترس باشه؛ همه چیز کامل هست یهو استاد یک ماه هست اصلاً Recom تون را پر نکرده. وقتی پر نشه Recom یعنی یک ضربدر قرمز جلوی یکی از قسمت های Application تون می خوره و این باعث می شه که Application تون بررسی نشه و این بررسی نشدنه خیلی جاها به ضررتون هست.
چرا؟ چون دانشگاه ها یک پولی دارن از کلی از Applicant که دارن بررسی می کنند، اونی که کامل نیست را وقتی دارند چک نمی کنند طبیعتاً اون هایی که کامل شده را چک می کنند چه بسا افرادی باشند که رزومه شون شاید از شما ضعیف تر باشه ولی چون کامل شده در واقع انتخاب شدن و نمونه ش را داشتیم پارسال. علیرغم اینکه معدل خوبی داشت یکی دو تا دانشگاه ضعیف Reject شد من نظرم این هست به خاطر این که سه ما بعد از Deadline ، Recomش کامل شد. این خیلی مهم است خیلی اصرار نکنید که این Recom قوی تر هست استاد Recomش قوی تر هست. نه این که ببینید چی داره براتون می نویسد اینکه بهتون دسترسی بدهد.
یک نکته خیلی کوتاه و Hint بگم این هم خیلی مهم است وقتی دارید Application را Submit می کنید یک قسمتی هست از شما می پرسه که آیا می خواهید Wave کنید حق خودتون را که Recom تون را می خواهید بعداً ببینید که استادتون چی داده واستون یا نه می خواهید ببینید؟ به نظرم چشم پوشی کنید از این قضیه چرا که به اطلاع استاد می رسونند بعد اگر استاد بفهمه خب اوکی می خواهد دنبال پلیس بازی بوده و این ها ببینه من چی دادم ممکن هست تاثیر منفی بگذارد روی Application های دیگه شما که می خواهد Recom بدهد چون یکدونه دوتا دانشگاه نیست مثلاً ده تا می خواین Apply کنید.