ای تو زی نوشتن ریسرچ پلن اپلای دکتری
بکن نکن های یک پروپوزال و ریسرچ پلن که بتونه به فول فاند اپلای دکتری منجر شه
ضرورت هایی که به صورت نکته وار میتونه یک چک لیست خروجی برای نوشتن ریسرچ پلن اپلای دکتری باشه رو در این نوشته با هم مرور میکنیم
A-Z نوشتن ریسرچ پلن اپلای دکتری دانشگاه خارجی
وابستگی فاند اپلای به ریسرچ پلن
خب نوشتن Research plan برای ادامه تحصیل دکترا دانشگاه خارجی یک ضرورت محسوب میشه. پذیرش تحصیلی و فاند و اسکالرشیپ یا فول فاند و ابعاد دیگه پذیرش، همه به نوشتن پروپوزال وابسته اند. اونچه که الان در مسیر این نوشتن مهم هست اینه که سلسله مراتبی در نگارش همین دو الی سه صفحه پلان دکتری رعایت شه
نمونه ریسرچ پلن تقلبی و شکست فرایند اپلای
معمولا خیلی متقاضیان پذیرش بدون رعایت الگوهای اساسی برای تدوین پروپوزال اپلای دکتری ، نمونه پلانی آماده میکنن و نسبت به اپلای بر اساس اون واسه دکتری اقدام میکنن؛ شاید همین روش عامل بر هم زننده فول فاند یا پارشیال فاند در بیشتر موارد باشه و شکست در مسیر اپلای رو در پی داشته باشه؛ ۱- از ریسرچ پلن تقلبی (پلاجیاریسم به راحتی قابل تشخیص هست) که روی وب سایت های خارجی هست دوری کنید. ۲- ریسرچ پروپوزال با کپی پیست حاصل نمیشه ۳- دانشگاه و استاد از شما یک ریسرچ پروپوزال دست اول میخواد که ریسرچ گپ داشته باشه که در اون نوآوری های اخیر و روز رو به طریقی آکادمیک بحث کرده باشید.
ایزی اپلای و اصول موفقیت در تایید ریسرچ پلن
اما در عمل، نگارش پروپوزال دکتری برای اپلای آسان و موفق Easy apply abroad، یک سری اصولی داره که پایندی به اون میتونه ضریب موفقیت پلان رو خیلی افزایش بده؛ مهم نیست این پروپوزال و ریسرچ پلن رو برای دانشگاه های استرالیا، ترکیه، انگلستان، نروژ یا لهستان مینویسید، فقط حیاتیه که پایبندی به اصول رو رعایت کنید.
استانداردهای موفقیت ریسرچ پلن اپلای
ـ شاخص های اساسی پلان دکتری رو پس از انتخاب موضوع، شفاف شناسایی کنید.
ـ روابط بین فاکتورهای اصلی ریسرچ پلن رو تبیین کنید.
ـ بنویسید دقیقا چی میخواید؛ چرا میخواید این پلن رو برای دانشگاه مقصد بنویسید؛ چه ابعادی از موضوع روشن هست، چه نکات مجهولی در این ریسرچ پلن وجود داره و پژوهشی های شما چه میتونه بکنه برای شناسایی این نهفته ها ..
ـ سولات رو خیلی روشن و اساسی انتخاب کنید.
ـ روش منحصر به فرد خودتون رو در نگارش پروپوزال برای اپلای دکتری داشته باشید.
ـ نوآوری ها، ریسرچ گپ، ایده های نو و عملیاتی بودن طرحی که مطرح میکنید رو از دید یک شخص صاحبنظر دیگه محک بزنید حتما
ـ بخش هزینه ها و زمانبندی که برای نوشتن پروپوزال نیاز بوده و همچنین رساله آتی و مقاله ها و پابلیکیشن رو در پروپوزال تون درج کنید.
ـ طرحتونو از نظر سرقت ادبی و پلاجیاریسم بررسی کنید.
ـ منابع طرح رو هرچه جدیدترین و متنوع تر انتخاب کنید؛ مثلا مقالات ۲۰۲۰-۲۰۱۹ و ایبوک های بالاتر از ۲۰۱۰
ـ در شفاف سازی طرح ریسرچ پلن از نمودارها، تصاویر و چارت های خلاصه کننده و آمارهای به روز استفاده کنید.
ـ خروجی تجاری و اوتپوت معینی متصور باشید برای طرح اپلای تون
ـ اینکه چگونه پروپوزال دکتری بنویسیم و اون هم برای اپلای، بحثی هست که حتما باید دو ماه براش وقت صرف کنید. چه بهتر که از فردی مشورت بخواید ..
در نهایت اینکه منتظر نمونید که جایی رو پیدا کنید برای اپلای، بعدش برید و پروپوزال رو بنویسید؛ شما باید ریسرچ پلن و پروپوزال اپلای تونو قبل از درخواست پروپوزال از سوی اساتید، نوشته باشید و آماده ارائه باشه؛ ضمن اینکه طبق رهنمون های دانشگاه خارجی و فرمت احتمالی اون دانشگاه بتونید پروپوزال دکتری نوشته شده رو مدیریت کنید.