ریسرچ پروپوزال دکترا چیست
نوشتن Research proposal اپلای برای دکتری پذیرش فول فاند دانشگاه خارجی
تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور ایده ای است که بسیاری از نخبگان ایرانی به دلایل شخصی خود به آن روی می آورند. یکی از مدارک و پیشنیازهای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های خارجی داشتن یک ریسرچ پلن (Research plan) یا ریسرچ پروپوزال (Research proposal) است.
تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور ایده ای است که بسیاری از نخبگان ایرانی به دلایل شخصی خود به آن روی می آورند. یکی از مدارک و پیشنیازهای اخذ پذیرش تحصیلی و اپلای آسان Easy apply از دانشگاه های خارجی، نگارش و طرح یک ریسرچ پلن (Research plan) یا ریسرچ پروپوزال (Research proposal) است.
ریسرچ پروپوزال دکترا چیست؟
What is a research proposal plan ?
برای پذیرش دوره دکترا و در ارتباط با سوپروایزر، فرد متقاضی اپلای از دانشگاه خارجی مورد نظر باید یک ریسرچ پروپوزال بنویسد. این پروپوزال نویسی معمولا منطبق بر ایده های سوپروایزر و استادی است که متقاضی اپلای دکتری با وی در تعامل است. همچنین موضوع ریسرچ پروپوزال هم طبق گرایشات پژوهشی استاد مورد نظر نوشته میشود. از نظر پی اچ دی پروپوزال نحوه نوشتن Research plan یا ریسرچ پروپوزال به شاخص های متعددی بستگی دارد.
چک لیست نوشتن ریسرچ پروپوزال پذیرش
ـ اولویت های پژوهشی استاد راهنمای یا سوپروایزر خارجی شما در دانشگاه پذیرنده کدامند ؟
ـ چشم انداز و اصول پژوهشی مورد حمایت دانشگاه در سال ها و ماه های اخیر چه آیتم هایی هستند؟
ـ پلان های پژوهشی که دانشگاه اخیرا از آن حمایت کرده در چه حوزه هایی بوده اند ؟
ـ دانشگاه مورد نظر با چه نهادها و سازمان هایی در ارتباط و تعامل کاری ـ پژوهشی است ؟
ـ علایق پژوهشی استاد مورد نظر در دانشگاه پذیرنده کدامند و گپ موجود در تحقیقات وی چیست؟
ـ منابع پیشنهادی ادوایزر و ادمیشن کامیتی و نیز منابع انتهایی آنها کدامند؟
ـ نمونه پروپوزال های راهنمایی شده وی در چه موضوعاتی بوده اند و از چه روش های تحقیق و متدولوژی در آنها بیشتر استفاده شده است ؟
اهمیت ریسرچ پروپوزال در فرآیند اپلای دکتری
دانشگاه های خارجی به منظور درک توان پژوهشی و قدرت فکری متقاضی پذیرش، نیاز به یک پلن فکر از سوی اپلای کننده دارند این طرح در قالب یک ریسرچ پروپوزال نوشته میشود. در این طرح، اپلای کننده یا در واقع متقاضی اپلای در دانشگاه خارجی مقصد، دیدگاه فکری و پژوهشی خود را بسط میدهد. طرح مسئله ای قوی با پیشنهاد یک مدل اولیه، نوآوری مبتنی بر ریسرچ گپ Research gap و طرح تمایز پروپوزال با دیگر طرح هایی که تا کنون اجرا شده مبانی بدیهی و چیستی نوشتن Research proposal را تشکیل میدهند.
نمونه پروپوزال انگلیسی اپلای
اگه شما تازه در مسیر ارائه ریسرچ پروپوزال برای اپلای قرار گرفتید، چه مستر، چه دکتری (مستر مجدد یا دکتری مجدد) سراغ نمونه پروپوزال انگلیسی که از پیش آماده شده و در تعداد محدود روی وب سایت های خارجی برای دانلود قرار میگیره نرید. این نمونه ریسرچ پلن های آماده، روزانه توسط حداقل ده ها نفر متقاضی اپلای که عزم جدی ای ندارند برای اساتید و دانشگاه های بین المللی ارسال میشه و اغلب در بلک لیست و اسپم اساتید قرار میگیرند فرستنده ها … در مجموعه PhD-Proposal، هیچگونه فایل نمونه ریسرچ پلن، چه بصورت دانلود رایگان و چه پولی درج نمیشود.
نحوه نوشتن ریسرچ پلن
Research plan
تلاش برای اپلای امریکا وقتی بصورت فول فاند به ثمر میرسد که یک ریسرچ پلن Research plan proposal کاربردی و نوآورانه تنظیم کنید. نحوه نوشتن ریسرچ پلن به کرات در وب سایت پی اچ دی پروپوزال طرح شده است. برای آموزش های بیشتر با مقوله ریسرچ پلن شما میتونید در گوگل عبارت نحوه نوشتن ریسرچ پلن+Phd-proposal.com رو سرچ کنید.
ریسرچ پروپوزال چیست؟
What is a research proposal?
بهترین روش نوشتن Research proposal
ریسرچ پروپوزال که از سوای اساتید به این نام موسوم است یا همان ریسرچ پلن، نوعی نوشته آکادمیک هست که طبعا از ساختار نگارش Academic هم تبعیت میکند. یکی از اساسی ترین راهکارهای ارجحیت در نوشتن Research plan، آشنایی با ساختار غالب دانشگاهی از دید Writing هست. در بخش تمپلیت های رایج نگارشی Phd-Proposal یک سری نمونه ایده ها و اسلوب های نگارشی برای آشنایی با این موضوع درج شده است که برای مطالعه مفید به نظر می رسد.
هدف از نوشتن Research Proposal چیست؟
The objective of preparing a research proposal would be to obtain approvals from various committees including
ethics committee
پادکست آموزشی نحوه نوشتن ریسرچ پروپوزال اپلای
آموزش های صوتی و پادکست های نوشتن Research proposal
برای یادگیری بهتر نحوه و روش نگارش Research proposal به پادکست های صوتی آموزشی مراجعه کنید.
Research Proposal Requirements
A proposal needs to show how your work fits into what is already known about the topic and what new paradigm will it add to the literature, while specifying the question that the research will answer, establishing its significance, and the implications of the answer.