نمونه ایمیل مکاتبه با استاد

متن نمونه ایمیل انگلیسی مکاتبه با استاد برای پذیرش موضوع research proposal پست دکترا

شما هم میتونید برای نوشتن Research plan اپلای پست دکتری رشته گرایش های مختلف دانشگاه های مطرح جهان، با تیم علمی پژوهشی و راهنمای اپلای PhD-Proposal مشورت کاربردی داشته باشید

مکاتبه انتخاب موضوع ریسرچ پروپوزال اپلای

برای انتخاب موضوع ریسرچ پروپوزال اپلای فرصت مطالعاتی فوق دکتری یا پست داک نیاز به این دارم که با یک نمونه ایمیل مکاتبه با استاد در این زمینه بخصوص آشنا شوم،  هدفم اینه که بدونم آیا من که یک موضوع خاص برای نوشتن Research proposal آماده کردم، نگارش همینو انجام بدم یا اینکه نه اصلا موضوعم مناسب با محورهای پژوهشی مد نظر استاد نیست و پذیرش نخواهد شد. نوشتن رو خودم میتونم اما هدفم دقیق و اصولی بودن نوع مکاتبه با استاد هست بیشتر.

پاسخ به سوال

در پاسخ به این سوال که خواستار نمونه ایمیل به دانشگاه برای پذیرش موضوع Research proposal هستند باید گفت که درج نمونه نامه و کاور لتر مکاتبه با استاد و دانشگاه چه برای درخواست فرصت مطالعاتی و چه برای درخواست فاند از استاد هیچوقت سیاست محوری PhD-Proposal نبوده و نیست؛ اما با توجه به تعداد نامه هایی که برای ویرایش تخصصی به این مجموعه ارجاع داده میشه، بهتر دیدیم که یک نمونه متن مکاتبه با استاد دانشگاه خارجی در این پیج درج کنیم که حالت آموزشی داشته باشه .. این نامه ویژه Postdoctoral position هست. اما با ملاحظاتی شما میتونید در مقطع PhD هم به عنوان نمونه مطالعه کنید.

لینک دانلود نامه ایمیل مکاتبه با استاد دانشگاه خارجی جهت تایید موضوع ریسرچ پروپوزال اپلای:

Postdoctoral research proposal title request email

20 نکته مهم در انتخاب موضوع ریسرچ پروپوزال برای اپلای دانشگاه‌های خارجی

انتخاب موضوع برای ریسرچ پروپوزال (Research Proposal) در فرآیند اپلای دکترا یا حتی برخی برنامه‌های ارشد در دانشگاه‌های خارجی، یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین مراحل است. یک موضوع خوب، نه تنها علاقه شما را نشان می‌دهد، بلکه توانایی‌های پژوهشی و تفکر نقادانه شما را نیز به کمیته پذیرش و استاد راهنما (Supervisor) آینده‌تان اثبات می‌کند. در اینجا 20 نکته کلیدی برای انتخاب یک موضوع مناسب ارائه می‌شود:

نکات کلیدی در انتخاب موضوع

  1. هم‌راستایی با علایق شما (Align with Your Interests): مهمترین نکته این است که موضوع انتخابی واقعاً برای شما جالب باشد تا انگیزه کافی برای کار طولانی‌مدت روی آن داشته باشید.

  2. مرتبط با زمینه کاری استاد (Relevant to Supervisor’s Expertise): موضوع شما باید تا حد زیادی با حوزه‌های پژوهشی اساتید مورد نظر شما در دانشگاه همخوانی داشته باشد تا احتمال پذیرش و یافتن Supervisor افزایش یابد.

  3. قابل انجام بودن (Feasibility): اطمینان حاصل کنید که موضوع انتخابی در مدت زمان مشخص (مثلاً 3-4 سال برای دکترا) و با منابع موجود در دانشگاه (تجهیزات، نرم‌افزار، دیتا) قابل انجام است.

  4. اهمیت و نوآوری (Significance & Novelty): موضوع شما باید یک “Gap” یا خلاء علمی موجود را پر کند یا راه حل جدیدی برای یک مشکل ارائه دهد. از تکرار کارهای قبلی بپرهیزید.

  5. بررسی جامع مقالات (Literature Review): قبل از نهایی کردن موضوع، یک جستجوی ادبیات (Literature Search) کامل انجام دهید تا مطمئن شوید ایده شما جدید است و کارهای مشابهی انجام نشده.

  6. مشکل‌محور بودن (Problem-Oriented): به جای اینکه صرفاً به یک حوزه کلی بپردازید، یک مشکل خاص را شناسایی کرده و پروپوزال خود را بر مبنای حل آن مشکل بنا کنید.

  7. داشتن پرسش‌های پژوهشی (Research Questions): موضوع شما باید منجر به تدوین یک یا چند پرسش پژوهشی (Research Questions) واضح و قابل پاسخگویی شود.

  8. استفاده از متدولوژی مشخص (Clear Methodology): قبل از انتخاب نهایی موضوع، به این فکر کنید که از چه روش‌شناسی (Methodology) برای انجام تحقیق استفاده خواهید کرد (مثلاً کمی، کیفی، آزمایشگاهی، شبیه‌سازی و…).

  9. پتانسیل برای انتشار (Publication Potential): موضوعی را انتخاب کنید که پتانسیل خوبی برای تولید مقالات علمی (Publications) در ژورنال‌های معتبر داشته باشد.

  10. قابلیت بسط و گسترش ( Scalability/ Extendibility): موضوعی را انتخاب کنید که در آینده بتوان آن را بسط داد و پروژه‌های تحقیقاتی دیگری بر مبنای آن تعریف کرد.

  11. دسترسی به دیتا (Data Availability): اگر تحقیق شما نیازمند جمع‌آوری داده است، از در دسترس بودن و قابلیت دستیابی به داده‌های مورد نیاز اطمینان حاصل کنید.

  12. اجتناب از موضوعات بسیار گسترده (Avoid Broad Topics): یک موضوع بسیار گسترده ممکن است در محدوده زمانی دکترا قابل اتمام نباشد. آن را به یک حوزه خاص و متمرکز محدود کنید.

  13. اجتناب از موضوعات بیش از حد محدود (Avoid Overly Narrow Topics): موضوع نباید آنقدر محدود باشد که پتانسیل نوآوری و انتشار را از دست بدهد.

  14. مشورت با اساتید (Consult with Faculty): در صورت امکان، قبل از نهایی کردن موضوع با اساتید رشته خود در دانشگاه‌های داخلی مشورت کنید تا از پتانسیل و ابعاد آن آگاه شوید.

  15. به روز بودن موضوع (Timeliness/Relevance): موضوع شما باید به مسائل و چالش‌های روز در حوزه تخصصی شما مرتبط باشد.

  16. رعایت ملاحظات اخلاقی (Ethical Considerations): اگر تحقیق شما شامل کار با انسان، حیوانات یا داده‌های حساس است، ملاحظات اخلاقی و پروتکل‌های مربوطه را در نظر بگیرید.

  17. شناسایی کلمات کلیدی (Identify Keywords): کلمات کلیدی مرتبط با موضوع خود را شناسایی کنید که در جستجوهای ادبیات و عنوان پروپوزال شما کاربرد داشته باشند.

  18. تفکر درباره نتایج مورد انتظار (Expected Outcomes): قبل از نهایی کردن، به این فکر کنید که نتایج احتمالی تحقیق شما چه خواهد بود و چگونه می‌تواند به دانش موجود کمک کند.

  19. داشتن پلان B (Have a Backup Plan): همیشه چند ایده جایگزین برای موضوع داشته باشید، در صورتی که ایده اصلی شما توسط استاد یا دانشگاه پذیرفته نشود.

  20. استفاده از ابزارهای جستجو و پایگاه داده‌ها (Utilize Databases & Search Tools): از پایگاه‌های داده علمی مانند Web of Science, Scopus, Google Scholar برای یافتن مقالات مرتبط و شناسایی موضوعات داغ در زمینه خود استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
نگارش ریسرچ پروپوزال تضمینی اپلای؛ 09124384291 تلگرام applyabroada@