نکات طلایی پذیرش پروپوزال اپلای دکتری
ریسرچ پروپوزال اپلای دانشگاه های خارجی Research proposal for phd applyabroad
نوشتن پروپوزال برای دانشگاه های استرالیا چه تفاوتی با نوع پروپوزال پذیرش دانشگاه های خارجی مالزی و هندوستان دارد و هزار سوال دیگر که برای همه ما موقع پذیرش گرفتن پیش می آید بخصوص در زمینه های مالی و مبلغ فول فاند که با وضع کنونی دلار بسیار اهمیت دارد؛ اینکه شرایط فول فاند تحصیلی و بورسیه دانشگاه ها
اپلای پروپوزال دکترا
قصد اپلای داریم، تلاشهای زیادی برای تقویت رزومه علمی کرده ایم، مقالات ISI قوی با ایمپکت فاکتور بالا منتشر نموده و با اساتید خارجی متعددی کانکت شده ایم. حالا استاد خارجی دانشگاهی که قصد اپلای داریم از ما یک ریسرچ پروپوزال Research proposal خواسته اند و نکاتی به ما گوشزد شده که بتوانیم یک پروپوزال طلایی بنویسیم، چون این پروپوزال همه آینده ای هست که ما تا بحال برایش تلاش کرده ایم. حتی از زمانی که پروپوزال کارشناسی ارشد مان را مینوشتیم به فکر این زمان بودیم. با خودمان میگفتیم موضوعی انتخاب کنیم که وقتی برای پروپوزال دکتری و پایان نامه آن اقدام کردیم، به موضوع آن رساله هم مرتبط باشد؛ حتی در خود مقاله هایی هم که مینوشتیم به این مهم توجه میکردیم. اما نحوه نوشتن پروپوزال برای اپلای چگونه است، ریسرچ پروپوزال اپلای دکتری دارای چه فرمت و ویژگی هایی هست و نکات طلایی نگارش آن کدامند، پروپوزال برای دکترا دانشگاه خارج چه فرقی با پروپوزال دکترا داخل دارد، یا مثلا نوشتن پروپوزال برای دانشگاه های استرالیا و کانادا چه تفاوتی با نوع پروپوزال پذیرش دانشگاه های خارجی بلژیک و آلمان دارد و هزار سوال دیگر که برای همه ما موقع پذیرش گرفتن پیش می آید بخصوص در زمینه های مالی و مبلغ فول فاند که با وضع کنونی دلار بسیار اهمیت دارد؛ اینکه شرایط فول فاند تحصیلی و بورسیه دانشگاه های کانادا، آلمان یا امریکا چیست . . .
اما اینها که کلا درد دلی بیش نبود اما اونچه برای گرفتن فول فاند و پذیرش از هر دانشگاه خارجی اهمیت نهایی دارد، همان پروپوزال ـ Research proposal for apply abroad ـ است.
شاید شما وقت خواندن مطالب طولانی را ندارید .. پس پادکست را بشنوید
نکات طلایی پذیرش پروپوزال اپلای دکتری
خطاب پروپوزال تحقیقاتی اپلای به کیست؟
سوپروایزرهای آتی، اساتید پذیرش و فاند دهندگان از پروپوزال شما برای بررسی کیفیت ایده ها، مهارت های شما در تفکر انتقادی و اجرایی بودن ایده هایی که در پروپوزال مطرح میکنید استفاده میکنند. به دقت در مورد محدوده اجرای تحقیقات خود که طی چه زمانبندی باشد بیاندیشید؛ مثلا دوره دکتری در انگلستان در حال حاضر سه سال پیاپی یا شش سال پاره وقت میباشد.
پروپوزال اپلای برای ارزیابی چیست؟
ریسرچ پروپوزال برای سنجش و ارزیابی حوزه تخصص شما در اسکوپ و حوزه ای که پروپوزال را مطرح می کنید، دانش شما در آن زمینه، ادبیات موجود و دیدگاه تخصصی شما برای ارائه مدل های بومی و استراتژیک نسبت به پیشبرد اهداف پژوهشی آن در آینده استفاده میشود.
سوپروایزر را چطور انتخاب میکنید؟
اگر به کار با یک سوپروایزر بخصوص علاقه مندید، مخصوصا اگر درباره کارتان با وی صحبت کرده اید، پی اچ دی پروپوزال شدیدا پیشنهاد میکند که در پروپوزال تان حتما به ایده های متناظر با آن صحبت ها اشاره کنید و به نوعی ضمنی به وی اطمینان دهید که از منافع متقابل برخوردار است طرح پیشنهادی ریسرچ پروپوزال تان؛ این از نکات طلایی پذیرش پروپوزال اپلای دکتری شما محسوب میشود. همچنین در مورد طراحی، دامنه، قلمرو پژوهش و نیز امکانسنجی و آینده پژوهی پروژه اپلای تان با وی تعامل داشته باشید. در واقع این امر ضامن ارتباط تحصیلی آینده شماست؛ پس دقت کنید موقع نوشتن ریسرچ پروپوزال Phdfori@gmail.com
تحقیقات حین ارتباط با سوپروایزر
همزمان که با سوپروایزر بالقوه خود در ارتباطید، تحقیقات طلایی خود را با جستجو و کاوش در بین نوشته ها و مقالات و کتاب های وی شروع کنید. وب سایت شخصی و پژوهشی وی را بیابید. کنفرانس هایی که وی در آن شرکت داشته یا به عنوان سرپرست پژوهشی مشارکت و مدیریت داشته را شناسایی کنید. محور علاقه مندی های وی را دریابید و پیشنهادات وی در تحقیقاتش برای محققین آینده و حوزه های آینده پژوهی وی بشناسید. صفحه شخصی وی در وب سایت دانشگاه را مطالعه کنید. روزمه وی را به دقت بررسی کنید. مقالات وی را مطالعه کنید و ببینید که نویسنده اول، دوم و .. که با وی در نوشتن مقالات پژوهشی یا کتاب همکاری داشته اند چه کسانی بوده اند؛ سپس به سراغ همکاران وی بروید که دیدگاه هایشان چه بوده؛ نکات طلایی این همکاری که در بین آن ها وجود داشته را بیابید. چون معمولا افرادی با هم در طرح های پژوهشی همکاری میکنند که دارای نقطه نظرات مشابه هستند. کتاب های مورد نظر را میتوانید از آمازون خریداری کنید و یا خلاصه آن را در گوگل اسکولار یا دیگر وب سایت های علمی مطالعه کنید. این موارد از جمله تحقیقاتی هستند که حین ارتباط با سوپروایزرتان باید حتی بدون پیشنهاد و یا اطلاع وی انجام دهید و خود را علاقه مند نشان دهید. همچنین پی اچ دی پروپوزال پیشنهاد میدهد که به سراغ موضوع رساله کارشناسی ارشد یا دکتری فرزندان یا بستگان وی نیز بروید و حوزه های ریسرچ پروپوزال یا مقالات آنان را نیز کاوش کنید ـ البته اگر این همه وقت داشته باشید و برنامه ریزی مصممی دارید ـ در نظر داشته باشید که برتری ها جزئی عامل برتری و ترقی شما است. لذا نسبت به فاکتورهایی که تاثیر آن ظاهرا در حد ذره و میکرون است بی توجه نباشید.
نحوه نوشتن پروپوزال برای اپلای
در نوشتن متن پروپوزال علاوه بر ایده هایی که اشاره شد، سعی کنید سیال و پویا عمل کنید؛ یعنی به دور از یکنواختی، از کپی کردن مطالب دیگران ـ حتی با ذکر منبع ـ و کنار هم قرار دادن آن دوری کنید. این سبک از نوشتن به نگارش مکانیکی معروف است و توانایی قلم شما را زیر سوال میبرد؛ از سویی نیز ایده پردازی سیال شما را ضعیف نشان میدهد. مهم فرمت پروپوزال نیست؛ مهم آن سطح از روانشناسی و مدیریت است که شما در نحوه نوشتن پروپوزال به خرج می دهید. سعی کنید در نگارش پروپوزال برای یک دانشگاه خارجی از فردی که تجربه ای در این زمینه دارد کمک بخواهید. ایده های وی را بگیرید. از اصطلاحات روز رایج در کشور دانشگاه مقصد خود بهره مند شوید. گرامر زبان انگلیسی، آلمانی، فرانسه و یا هر زبانی که به آن مینویسید را بشدت چک کنید. در نوشتن خود اینرسی فکری نداشته باشید و قرار نیست به آنچه همگان معتقد بوده اند شما هم معتقد باشید؛ (به قول حافظ عزیز فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم)