تاثیر مقاله ISI در اپلای و FUND
اهمیت سابمیت مقاله ISI و تاثیر در اپلای

ضرورت مقاله در فرآیند اپلای و بورسیه شدن؛ رده کیفی مقاله Q1؛ همخوانی مقاله ISI با موضوع ریسرچ پروپوزال Research proposal اپلای
داشتن مقاله ISI چقدر در بورسیه اپلای و گرفتن فاند FUND موثره؟
اول اینکه داشتن مقاله برای گرفتن بورسیه و یا فول Fund یا Partial fund شدن ضروری نیست؛ یعنی الزاماً نباید مقاله داشته باشید که بتونید Fund بگیرید. ما موردهای متعددی داشتیم قبلاً که این ها در واقع مقاله ای نداشتند، هیچ مقاله ای نداشتند اما در دانشگاه های خیلی خوب آمریکا و کانادا Fund گرفتند و بورسیه شدند ولی این مستلزم این است که بقیه رزومه تون خیلی خوب باشه؛ معدلهای بالا، دانشگاههای خوب، نمره زبانهای خوب، اگر اینها را داشته باشید الزاماً لازم نیست مقاله داشته باشید. اما وقتی این ها را ندارید یا خیلی عالی نیستند یا اینکه واقعاً می خواهید رزومه تون رو بهتر بکنید داشتن مقاله اهمیتش بیشتر میشه.
محتویات و فهرست
برای پذیرش و اپلای چند تا ISI لازم است؟
اولاً که ISI بودن مقاله الزاماً به معنی این نیست که مقاله مقاله خوبی است. شما باید نگاه بکنید که Impact Factor این مقاله چه جوری هست Impact Factor این ژورنالی که در واقع اون مقاله را توش چاپ کردین چه جوری هست و با توجه به اون Impact Factor و رشته تون این در رده بندی Q1 قرار می گیرد یا Q2 یا Q3 یا پایین تر. یک مقاله Q1 خیلی می تواند تاثیرش بیشتر باشه تا مثلاً دو تا مقاله Q4. به خاطر همین این در ذهنتون باشه که این ژورنالی که دارید چاپ می کنید Impact Factor ش و اینکه در چه رده بندی ای قرار می گیرد خیلی اهمیت دارد.
در مقاله نویسنده چندم هستید؟
نکته دومی که اهمیت دارد این است که شما اسم چندم هستید. ببینید اگر اسم اول باشید که طبیعتاً خیلی عالی است؛ ما این را می دونیم ولی خب می دونیم که اساتید معمولاً باب این هست در ایران که اساتید اسم خودشون را اسم اول می زنن و خب شما می شید اسم دوم و سوم. عیب نداره ولی اسم دوم اوکی هست اسم سوم یک مقدار کمتر میشه و اسم چهارم به بعد دیگه خیلی شاید اونقدر تاثیری نداشته باشه؛ مثلاً اسم اول و دوم بودن. اما با این حال به نوعی Collaboration محسوب می شود و داشتنش خوب است.
حالا اینکه چند تا از این مقاله ها کافی و لازم است این قطعاً به بقیه رزومه تون بستگی دارد، به جایی که دارید Apply می کنید بستگی دارد.
رده کیفی مقاله در اپلای
ما معمولاً دیدیم اگر فرد یکی دو تا مقاله Q1 داشته باشد که اسم اول و دوم باشه واقعاً این تاثیر داره توی نتیجه Application ش، واقعاً این تاثیر داره روی اساتید، اینکه اساتید می بینن که شما قبلاً مقاله ای نوشتید که در واقع حالا اگر در زمینه اون ها هم باشد که دیگه خیلی عالی است و این در ژورنال خوب چاپ شده این را بهشون می رساند که شما توانایی انجام Research دارید و این دقیقاً چیزی هست که استاد دنبالش است. به خاطر همین، مقاله به طور کلی خیلی می تواند تاثیر گذار باشد و این موارد را هم در نظر داشته باشید.
ددلاین پذیرش؛ تقسیم انرژی برای اپلای موفق
حالا فرض کنید شش ماه مونده تا زمان Deadline های دانشگاه موندم بین اینکه من زمان و انرژیم را مثلاً روی نمره GRE م بگذارمTOEFL – IELTS ضروری است اون هیچی اون حتماً اولویت دارد به مقاله؛
اما مثلاً می گید من میخواهم برای کانادا Apply کنم می توانم مثلاً یک ماه برای GRE وقت بگذارم یا مثلاً برای آمریکا دارم Apply می کنم می تونم یک ماه می تونم وقت بگذارم یا اینکه شش ماه برای GRE وقت بگذارم. حالا زمانم را چه کار کنم بیام روی GRE بیشتر تمرکز کنم یا بیام روی مقاله.
تخمین زمان سابمیت و چاپ مقاله
جواب این است که اگر می دونید که این مقاله در این ظرف زمانی که شما دارید در این مدت جواب می دهد یعنی حداقل می رسد به Submit شدن، حداقل؛ چون مقاله ای که Submit نشه و In Prep. باشه درست است که می تونید در CV تون بنویسید In Prep. جلوش اما واقعاً خیلی تاثیری ندارد. اما مقاله ای که Submit شده استاد میدونه اگر اونجا هم چاپ نشه به هر حال درش می آرید و یک جای دیگر چاپش می کنید. یعنی یک چیزی بوده که شما نوشتید. طبیعتاً تاثیرش در بورسیه شدن به اندازه مقاله چاپ شده نیست اما مهم هست و خوبه. از طرفی در نظر داشته باشید که اگه برای اپلای تون نیاز به نوشتن Research proposal دارید و به ددلاین دانشگاه شما ۲۵ روز مونده، هیچوقت شخصا تمام وقتتونو به نوشتن ریسرچ پلان اختصاص ندید و چه بهتر که از فردی که دارای تجربه و تخصص هست راهنمایی بخواید؛ پی اچ دی پروپوزال در این زمینه به شکل تخصصی میتونه همراه شما باشه
اهمیت سابمیت مقاله ISI در فرآیند پذیرش و اپلای
پس اگر نگاه بکنید ببینید که شما توی اون بازه زمانی تون آیا می توانید که مقاله را حداقل به Submit برسونید اگه به چاپ بتونید برسونید که خیلی عالی است ولی معمولاً چاپ رسیدنش خیلی طول میکشه حالا شما تاSubmit بکنید بعد Revision بخوره بعد برگرده دوباره شما این Revisionها را انجام بدین اعمال بکنید دوباره بفرستید این ممکن است خیلی طول بکشه؛ اگر چاپ بشه که خیلی عالی است ولی حداقل ببینید این مقاله تون به یک جایی میرسد یا نه. اگر ظرف زمانی تون مثلاً سه ماه است شاید اصلاً توی سه ماه نرسید مقاله را به Submit هم برسونید اینجوری یک انرژی زیادی گذاشتید از اینور هیچی دستتون نیست از اونور انرژی هم که می تونستید روی زبان بگذارید روی نمره GRE بگذارید نرسوندید. خلاصه اینجا دست خودتون است که ببینید توی کدوم می تونید بهتر نتیجه بگیرید با توجه به زمانی که دارید.
همخوان بودن مقاله با ریسرچ پروپوزال و انگیزه نامه