ساختار یک مقاله علمی پژوهشی

ساختار یک مقاله علمی پژوهشی از نظر مراحل نگارش، ترتیب بخش های مقاله، اجزای اصلی پژوهش مانند چکیده، مقدمه، ادبیات تحقیق، اهداف، سوالات، فرضیه ها، روش تحقیق، روش تجزیه و تحلیل، نتیجه گیری و یافته های پژوهش

اجزای تشکیل دهنده یک مقاله که در طی مراحل مقاله نویسی باید رعایت کرد شامل چکیده، مقدمه، ادبیات تحقیق ـ که شامل پیشینه، چارچوب نظری، سوابق داخلی و خارجی پژوهش میباشد.

ساختار یک مقاله علمی پژوهشی

اجزای استاندارد تشکیل دهنده یک مقاله که در طی مراحل مقاله نویسی باید رعایت کرد شامل چکیده، مقدمه، ادبیات تحقیق ـ که شامل پیشینه، چارچوب نظری، سوابق داخلی و خارجی پژوهش میباشد ـ، اهداف تحقیق، فرضیات و روش پژوهش، تحلیل های آماری و نتیجه گیری و یافته های پژوهش میباشد؛ بسته به اینکه مقاله علمی پژوهشی در چه مجله، نشریه یا ژورنالی به چاپ برسد، ساختار آن متفاوت است؛ مثلا میتوان اهداف، فرضیات، روش پژوهش، قلمرو تحقیق، مطالعه موردی و مانند آن را تماما در بخش روش تحقیق مقاله جای داد؛ یا میتوان پس از مرور نظری های پژوهش، در انتهای هر بحث، فرضیه متناظر آن را در انتهای مبحث قرار داد. همچنین مدل و مدلسازی پژوهش در ساختار یک مقاله علمی پژوهشی در بخش تجزیه و تحلیل آن قرار میگیرد. در بخش تجزیه و تحلیل آماری باید نام و ورژن نرم افزار تجزیه و تحلیل آماری را نیز ذکر کنیم. چکیده تحقیق را نیز باید پس از اتمام مقاله نوشت. در چکیده مقاله میتوان در یک یا خط به بیان موضوع پرداخت. سپس فرضیات و روش تحقیق و جامعه را بیان کرد و پس از آن یافته های پژوهش را مطرح نمود. یافته ها و نتایج مقاله علمی پژوهش وزن اصلی چکیده مقاله علمی پژوهشی را تشکیل میدهد. نقطه ضعف اصلی بعضی از مقالات علمی پژوهشی این است که در چکیده مقاله فقط به بیان نظریه و ادبیات و تعاریف تحقیق میپردازند؛ که این امر در اصل بیشتر در مقاله های کنفرانسی و مروری انجام میشود.