خلاصه روش گراندد تئوری .. انواع روش های گراندد تئوری .. در مطالعات گراندد تئوری، تعداد افرادی مورد مصاحبه در ابتدای پژوهش مشخص نمی باشند. دلیل آن این است که محقق، در همان ابتدا، از پایان و انتهای مسیری که تحقیق طی خواهد کرد، مطمئن نیست. گراندد تئوری با انجام مصاحبه معنا می یابد و مصاحبه در گراندد تئوری بخش مهمی از پژوهش را .. نقطه اشباع ..
خلاصه روش گراندد تئوری
در بیان خلاصه وار نظریه بنیادی گراندد تئوری (نظریه زمینه ای) به زبان ساده می توان گفت که این تئوری روشی است که برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ توسط دو محقق به نام گلیزر و اشتراوس مطرح شده است. این روش منجر به ایجاد شکل معروفی از تحقیق و بررسی در حوزه های آموزش و پژوهش سلامت شده است. در این روش تاکید بر روی نسلی از نظریه مبتنی بر داده است . به بیان دیگر، این روش برخاسته از داده ها است. این روش، متفاوت از سایر روش هائی است که در صدد تست یک فرضیه فرموله شده توسط محقق هستند.
کاربرد معنایی و لفظی نظریه داده بنیاد
برای واژه گراندد تئوری در زبان فارسی، معادلهایی مثل: «نظریه مبنایی»، «نظریه داده بنیاد»، «نظریه زمینهای»، «تئوری مفهومسازی بنیادی»، «متدولوژی رویش نظریهها»، «نظریه بنیادی» و «گراندد تئوری» ارائه شده است. هر چند اصطلاح «نظریه زمینهای» از نظر لغوی با واژه انگلیسی آن قرابت بیشتری دارد ولی «نظریه داده بنیاد» (معادلی که در این تحقیق به کار رفته است) از سوی محققین بیشتری، مورد استفاده قرار گرفته است.
جمع آوری و کاربرد داده ها در نظریه داده بنیاد گراندد تئوری
در گراندد تئوری، روش هایی از قبیل گروه های تمرکز و مصاحبه برای جمع آوری اطلاعات مورد نظر به کار گرفته می شوند و به همراه آن، بررسی جامعی از ادبیات و پیشینه در تمام فرآیند جمع آوری داده صورت می گیرد. این بررسی و مرور بر ادبیات و پیشینه، به توضیح و تبئین نتایج در حال ظهور کمک می کند. در مطالعات گراندد تئوری، تعداد افرادی مورد مصاحبه در ابتدای پژوهش مشخص نمی باشند. دلیل آن این است که محقق، در همان ابتدا، از پایان و انتهای مسیری که تحقیق طی خواهد کرد، مطمئن نیست. در واقع، گراندد تئوری با انجام مصاحبه معنا می یابد و مصاحبه در گراندد تئوری بخش مهمی از پژوهش را تشکیل میدهد.
در عوض، او مسیر جمع آوری داده ها را تا رسیدن به نقطه اشباع طی می کند، به این معنا که او به تمام اطلاعات مورد نظر دست یافته است. بر این اساس، گراندد روشی با تئوری انعطاف پذیر است و امکان می دهد مسائل و موضوعات جدیدی برای محقق بروز کند که قبل از آن محقق تصوری از آنها در ذهن خود نداشته است
انواع روش های گراندد تئوری
گراندد تئوری به طور کلی به سه نوع سیستماتیک، نوخاسته و سازگرا تقسیم می شود.