ریسرچ پروپوزال و ریسرچ استیتمنت ویژه اپلای ابرود مدیریت بهداشت و علوم پزشکی کانادا و امریکا
اپلای دکتری مدیریت بهداشت
پزشک عمومی ام 41 ساله و 3 سال سابقه طبابت دارم قصد اپلای دکتری مدیریت بهداشت داشتم که با یکی از اساتید ایرانی یک از دانشگاه های کانادا که دانشجو میپذیرند آشنا شدم؛ ایشان از من یک ریسرچ پروپوزال و یک ریسرچ استیتمنت خواستند. همه مکاتبات و ایمیل زدن ها به زبان انگلیسی است و ایشون قول مساعدت در اپلای من در کانادا را دادند، الان دو مسئله دارم یکی اینکه در مدت کوتاه چطور میتونم یک ریسرچ پروپوزال Research Proposal در حد 3500 کلمه آماده کنم و همچنین اینکه دیدی نسبت به ریسرچ استیتمنت ندارم. استاد به من گفتن که ریسرچ استیتمنت Research Statement را زودتر براشون ارسال کنم. ضمنا معدل GPA ام 16 و نیم بوده.
ضمن تشکر از دوست عزیزی که به ما اعتماد کردن و سوالشونو از طریق ایمیل پرسیدند
پذیرش اولیه
باید گفت که به احتمال قوی، ویژگی های خاصی در شما مشاهده کردند که درخواست پذیرش تحصیلی تون بصورت اولیه قبول شده. بهتره فرصت رو از دست ندید.
تقویت تعامل
قبل از هر چیزی بهتر هست که تعامل تونو با ایشون تقویت کنید در طول مکاتبات ایمیلی. میتونید سوالات بیشتری بپرسید که به وضوح مواردی که قصد تنظیم دارید کمک کند.
نگارش ریسرچ پروپوزال اپلای
پیرو آنچه که خواسته شده باید یک ریسرچ پروپوزال Research Proposal بنویسید؛ اما با توجه به حساسیت امر باید اصولی را هم در نظر داشته باشید که به نظر من از این قرارند:
ـ به ریسرچ اینترست استادی که با ایشون در ارتباط هستید توجه کنید؛ این کار رو میتونید از طریق مطالعه پروفایل Google Scholar ایشون انجام بدید و مقاله، کتاب ها و نوع فعالیت هاشونو مانیتور کنید.
ـ شاید بهتر باشه که نگاه هفتاد سی رو پیش بگیرید؛ یعنی 70 درصد توجه در نگارش ریسرچ پروپوزال تون به مقاله های استاد باشه و 30 درصد هم به رزومه و سوابق قبلی تون استناد کنید.
ـ سعی کنید حتما به یکی از مقاله های استادتون ارجاع بدید؛ در کل بهتره حداقل 20 منبع 2021 – 2022 استفاده شود.
ـ جواب مثبت یا منفی به شما با همین ریسرچ پروپوزال تعیین میشه؛ یعنی ممکنه با احترام فراوان بهتون اعلام کنند که نگاه شما در ریسرچ پروپوزال با دیدگاه های من متفاوت هست و میتونی در پوزیشن های دکتری دیگر دانشگاه ها خیلی خوب عمل کنی اما من معذورم. پس ریسرچ پروپوزال رو حتما متناسب با پروژه های فعلی ایشون در نظر بگیرید. چه بهتر اینکه روی یکی از مقالات جدید 2022 ایشون متمرکز شید و جنبه های متفاوتی از موضوع اصلی اون رو به عنوان موضوع ریسرچ پروپوزال اپلای دکتری تون در نظر بگیرید.
ریسرچ استیتمنت
مقوله ریسرچ استیتمنت همانطور که از اسمش پیداست، یک سبکی از بیانیه تحقیق هست که منشعب از رزومه CV، پرسنال استیتمنت Personal Statement و انگیزه های گذشته و آینده تان از تحقیق را شامل میشه.
شما باید در نوشتن Research Statement، خطوط موازی یا مرتبطی با استادتان داشته باشید و همچنین در بخش علایق تحقیقاتی آتی به ایده هایی اشاره کنید که برگرفته از پژوهش های فعلی استاد باشد و خط فکری ایشان را دنبال کند.
در حال حاضر مجموعه پی اچ دی پروپوزال با همکاری جمعی از دانشجویان پست داک رشته گرایش های متعدد پزشکی دانشگاه های امریکا و کانادا آماده همراهی برای تسهیل اپلای و تنظیم طرح های تخصصی علوم پزشکی، مدیریت بهداشت، بیوتکنولوژی، زیست شناسی و بیوشیمی میباشد.
نوشتن رزومه CV
نوشتن رزومه در مسیر اپلای یک امر یک باره و قطعی نیست. مفهومی که اغلب دوستان به اشتباه متوجه می شوند این هست که رزومه نباید واحد باشد. به این معنی که در هر بار که آماده مکاتبه با استاد می شوید و دنبال پیدا کردن استاد خارجی برای اپلای هستید، باید رزومه را متناسب با زمینه های ریسرچ اینترست ایشان تعریف کنید. این به معنی ایجاد تحقیقات و یا کارهای ساختگی و غیرواقعی نیست، بلکه باید ریسرچ اینترست و گوگل اسکالر یا ریسرچ گیت استاد ررا بخوانید و جنبه هایی از سوابق، تحقیقات یا اسکیل هایی که مطابق با نظر ایشان هست را پر رنگ تر نشان دهید. در ادامه میتوانید یک نمونه رزومه (فرمت و تمپلیت ناکامل) را دانلود کنید.