مزیت آفرینی با ریسرچ پروپوزال اپلای

نحوه نوشتن research proposal اپلای ابرود

اخذ پذیرش تحصیلی به واسطه ریسرچ پروپوزال مزیت آفرین و متمایز

ریسرچ یعنی چه؟

ریسرچ Research Meaning که از آیتم های تعیین کننده پذیرش فرد در یک دانشگاه خارجی است، یعنی میزان فعالیت علمی و تحقیقاتی فرد متقاضی پذیرش Applyabroad. معمولا در چک لیست ارزیابی پذیرش متقاضیان در یک دانشگاه خارجی، به خصوص در مقاطع تحصیلی دکتری مستقیم، پست داک و همچنین پوزیشن های فرصت مطالعاتی، اولویت با کسانی است که بکگراند ریسرچ قوی داشته باشند. یعنی رزومه و CV اپلیکنت باید دارای نقاط قوتی از دید ریسرچ باشد. این نقاط قوت، مزیت فردی میشود که در حال تکمیل اپلیکیشن فرم است. حتی مواقع زیادی رخ میدهد که فرد دارای ریسرچ قوی نیازی به پرداخت اپلیکیشن فی هم نخواهد داشت یا به راحتی میتواند اپلیکیشن فی را ویو کند.

مقاله ریسرچ چیست؟

مقاله ریسرچ Research Article نوشته های علمی و آکادمیک فرد را در بر میگیرد که در ژورنال های با رنک بالای بین المللی به چاپ رسیده باشد. این مقالات هر چه در موازات پوزیشنی که فرد قصد اپلای دارد باشند، مزیت رقابتی بیشتری ایجاد میکنند. همچنین مقاله ریسرچ ما به عنوان اپلیکنت، حتما توسط ادمیشن کامیتی بررسی میشود. این مقاله ریسرچ همچنین وجهه و توان علمی ما را نیز از دید دانشگاه و داوران و امتیاز دهندگان تعیین میکند.

ریسرچ پروپوزال چیست؟

هر پوزیشن در هر مقطعی، یک ریسرچ پلن یا طرح تحقیقاتی نیاز دارد که ثابت کند اپلیکنت یک نقشه و مپ علمی برای ادامه تحصیل دارد. گرچه اغلب به صورت رسمی در سایت های اپلای دانشگاه های خارجی، فقط در مقاطع کارشناسی ارشد (Master)، دکترا (PhD)، پست دکترا یا پسادکترا (Postdoctoral)، ریسرچ پروپوزال را از الزامات اخذ پذیرش تحصیلی بر میشمرند، اما ریسرچ پروپوزال حتی برای اپلای در مقطع کارشناسی و لیسانس (Bachelor) هم مورد نیاز است و فرایند اپلای را تسهیل میکند.

فرق ریسرچ پروپوزال با ریسرچ پلن اپلای

ریسرچ پلن Research Plan برنامه ای است که تحقیقات گذشته و آینده شما را نشان میدهد و به امضای یک یا دو تن از اساتید شما میرسد و ریفرنس تایید کننده از سوی اساتید اعتبار آن می شود. اما ریسرچ پروپوزال چیست؟ مزیت آفرینی با آن به چه ترتیبی است؟ ریسرچ پروپوزال Research Proposal که برخلاف ریسرچ پلن، همیشه برای اپلای لازم است، شامل قسمت های ذیل است:

  • State of the Art
  • Literature Review
  • Theoretical Background
  • Research Gap
  • Research Innovation
  • Research Methodology
  • Research Questions
  • References & Bibliography

اخذ پذیرش تحصیلی طی فرآیند اپلای و با تاکید بر ریسرچ پروپوزالی که فرد متقاضی اپلای (Applicant) ارائه میکند صورت میگیرد. ریسرچ پروپوزال ها معمولا نقش تبیین کننده ای در قطعی شدن پذیرش تحصیلی ایفا میکنند. مزیت آفرینی ریسرچ پروپوزال بار ها و بارها توسط خود دانشگاه های خارجی هم مورد تایید و تاکید قرار گرفته است. با این حال، برای نوشتن Research Proposal همیشه نیاز به فرمت بخصوصی نیست، اما گاهی برخی اساتید یا دانشگاه ها، نمونه فرمت ریسرچ پروپوزال را برای آشنایی با نحوه نوشتن research proposal ارائه میدهند.

مزیت آفرینی با ریسرچ پروپوزال اپلای

اما نحوه نوشتن research proposal و ایده هایی که در آن طرح میشود مزیت آفرینی خاصی ایجاد میکند که خیلی افراد از آن آگاه نیستند. نباید به ریسرچ پروپوزال به عنوان یک تکلیف نگریست یا ایکه صرفا مدرکی باشد که برای اخذ پذیرش تحصیلی باید ارائه کرد. چه مواردی باعث مزیت آفرینی در ریسرچ پروپوزال میشود؟

ـ ریسرچ پروپوزال باید حول یک محور موضوعی واحد بچرخد و از هرز گشتن در ابعاد متفاوت مفهومی بپرهیزد.

ـ ریسرچ پروپوزال می بایستی در هر قسمت و آیتم، شروع و پایان درک شدنی داشته باشد. یعنی در نوشتن research proposal باید هر بخش مستقل باشد و بتواند انتقال مفهومی واضحی را به ذهن خوانند متبادر کند.

ـ نمیتوان انتظار داشت که ریسرچ پروپوزال و پلنی که فقط یک سری مطالب کپی شده از یک یا هزار مقاله است بتواند مزیت آفرینی روشنی در دید ادمیشن کامیتی ایجاد کند. اساتید و صاحبنظران، کپی گرایی و سرهم بندی در یک طرح ظاهرا علمی را به سادگی متوجه میشوند. باید برای نوشتن research proposal، سرمایه فکری اختصاص داد، زمان صرف نمود و اگر حتی هزینه و قیمتی برای بخش هایی مانند صفحه آرایی آن و تشکیل پورتفولیوی اجرایی نیاز است باید در نظر گرفت.

پایه های مزیت آفرینی ریسرچ پروپوزال

ـ مزیت آفرینی research proposal بر سه پایه اصلی استوار است؛ پایه اول ایده گرایی متمایز است، پایه دوم ریسرچ گپ Research Gap است و پایه سوم خروجی رفتاری یا سرمایه ساز بودنش است.

ایده گرایی متمایز ریسرچ پروپوزال

نوشتن ریسرچ پروپوزال بدون ایده متمایزی که در متن و بطن آن روشن و فهمیدنی باشد مزیتی نخواهد داشت و شما رو در گردونه رقابت، متمایز نخواهد کرد.

ریسرچ گپ پروپوزال

ریسرچ گپ، نقطه متمایزگر ریسرچ پروپوزال اپلای شماست. در نوشتن research proposal، ما چندین مدل و چارچوب نظری و فکری Theoretical Framework را بررسی میکنیم و آنچه که در بین آنها  وجود ندارد را به عنوان مبنای مزیت آفرین اپلای ابرود Apply abroad در نظر بگیریم.

خروجی رفتاری، صنعتی یا سرمایه ساز بودن ریسرچ پروپوزال

مزیت یک ریسرچ پروپوزال به پروپوزال های دیگری که یک دانشگاه برای گرفتن دانشجو و تخصیص فاند دریافت میکند، با خروجی متصور از آن تعیین می شود. به عنوان مثال، اگر شما قصد اپلای رشته روانشناسی را دارید، وقتی ریسرچ پروپوزال شما مزیت آفرین تلقی میشود که خروجی متمایزی از نظر بهبود در رویه های رفتاری مراجعین ایجاد کند. یا اگر اپلای رشته حقوق در امریکا را مد نظر دارید، باید بدانید که پروپوزال شما تا چه حد به بهبود رویه های حقوقی در امریکا کمک میکند، ریسرچ پروپوزال ما چه گپ و شکافی را با ایده های خود پر میکند. (ریسرچ گپ در ریسرچ پروپوزال اپلای) نیز اینکه حقوق امریکا تا چه اندازه میتواند از خروجی حاصل از تحقیق شما سود ببرد. از طرفی هم، در رشته های فنی و مهندسی، طرح پیشنهادی تحقیق شما تا چه اندازه میتواند منجر به خروجی های صنعتی مفید برای صنعت جامعه می شود، یا اینکه این طرح شما، مثلا اگر قصد اپلای رشته شبکه دارید، به چه اندازه می تواند برونداد علمی و عملی داشته باشد. در این سطح از بروندادها، نوآوری و خلاقیت فرد در بیان ایده ها اهمیت ویژه ای دارد. همچنین برای آشنایی بیشتر با نحوه نوشتن ریسرچ پروپوزال میتوانید در گوگل سرچ کنید: نحوه نوشتن research proposal+phd-proposal.com

5/5 - (1 امتیاز)