مدرک زبان بورس کارشناسی ترکیه

بورسیه ترکیه؛ هزینه ها؛ مدرک زبان و مخارج زندگی، خوابگاه

در مقطع دکتری هم بورسیه کشور ترکیه اعطا می شود اما پیچیدگی های خود را داراست و علاوه بر تمام مدارک زبان و رزومه خوب، نیاز به نوشتن ریسرچ پروپوزال بورسیه دکتری ترکیه هم وجود دارد.

در اپلای ترکیه تفاوت Fund و بورس در چیست؟

Fund یعنی هزینه زندگی را هم پرداخت می‌کنند اما بورس فقط هزینه دانشگاهی را می‌پذیرد و در ترکیه هم فقط بورس وجود دارد، Fund خیلی مرسوم نیست.

زبان ترکی و یا انگلیسی برای دانشگاه های در ترکیه لازم است؟

بیشتر دانشگاه ها یا به زبان ترکی تدریس می‌کنند، یا به زبان انگلیسی و یا دو زبانه بنابراین بیشتر رشته های یا به یکی از این دو زبان هستند یا دو زبانه هستند. به طور مثال اگر شما میخواهید مهندسی معماری در یک دانشگاه به زبان ترکی و در یک دانشگاه به زبان انگلیسی آموزش داده می‌شود و دانشجویان اول باید تصمیم بگیرند که با کدام یک از این دو زبان راحت تر هستند، اگر راجب دانشجویان مقطع کاردانی و لیسانس داریم صحبت می‌کنیم این دانشجویان به هیچ عنوان احتیاجی به داشتن مدرک زبان قبل از ورود به دانشگاه ندارند، یعنی پذیرش می‌گیرند و وارد دانشگاه می‌شوند و بعد از ورود یک آزمونی می‌دهند یا به زبان ترکی یا انگلیسی و چنانچه آن آزمون رو قبول شوند واحد دانشگاهی برمیدارند اما اگر قبول نشوند سال اول در آن دانشگاه باید دوره زبان بگذرانند.

تفاوت در زبان ـ بورس مقطع دکتری و کارشناسی

بنابراین کسانی که میخواهند برای کاردانی یا کارشناسی در ترکیه تحصیل کنند اصلا لازم نیست نگران مدارک زبان باشند اما این موضوع برای مقاطع مستر و دکتری PhD فرق می‌کند. در مقطع دکتری هم بورسیه کشور ترکیه اعطا می شود اما پیچیدگی های خود را داراست و علاوه بر تمام مدارک زبان و رزومه خوب، نیاز به نوشتن ریسرچ پروپوزال بورسیه دکتری ترکیه هم وجود دارد. اما در مقطع مستر و یا لیسانس شما معمولا نیاز به نگارش ریسرچ پروپوزال ندارید؛ همچنین در کارشناسی ارشد اگر شما مدرک زبان نداشته باشید و یا در آزمون زبان دانشگاه قبول نشوید نمی‌توانید دانشجو شوید و بعد زبان را در دانشگاه بخوانید بنابراین نمیتوانید اقامت تحصیلی هم بگیرید و در مقطع دکتری در همه دانشگاه های ترکیه اعم از دولتی و غیردولتی داشتن مدرک TOEFL الزامی است حتی اگر آن رشته به زبان ترکی باشد و در این صورت فقط نمره تافل که از دانشجو توقع دارند کمتر است.

هزینه زندگی در کشور ترکیه برای دانشجویان به چه شکل است؟

دانشجویان سلیقه های مختلف دارند و مکان های مختلف شهر شاید دوست داشته باشند زندگی کنند با امکانات مختلف اما حد متوسط را اگر بخواهم بگم حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ دلار به صورت ماهیانه برای هزینه های زندگی دانشجو شامل خوابگاه یا خانه، هزینه های خوراک و رفت و آمد و.. کفایت می‌کند. اما کسانی هستند که از این مقدار کمتر هزینه می‌کنند در طول ماه و مسلما سختی های خودشان را هم دارند و همچنین کسانی هستند که بیستر از این مقدار هزینه می‌کنند.

پروسه دریافت اقامت تحصیلی در کشور ترکیه برای ایرانیان چطور است؟

برای گرفتن اقامت تحصیلی کار سختی نیست و یک پروسه اداری را باید طی کنند، بعد از اینکه دانشجویان ثبت نام را انجام دادند و دانشجو شدند و کارت دانشجویی خودشان رو گرفتند یک فرمی اداره اقامت دارد که فرم را تکمیل می‌کنند و باید طی زمانی که بهشون داده میشود فرم را به اداره اقامت محله ای که زندگی میکنند حضور پیدا کنند و مدارکی که گفته شده را همراه خود داشته باشند که شمال مدارک دانشجویی و پاسپورت و … است و هزینه ای که به اداره اقامت لازم است که پرداخت کنند را به همراه خود ببرند، اگر مدارک را داشته باشند خیلی آسان اقامت یکساله می‌گیرند و دانشجو ها هرسال باید اقامت خود را تمدید کنند و داشتن بیمه برای همه کسانی که میخواهند اقامت بگیرند اجباری است.

امکانات دانشگاهی و خوابگاه در ترکیه به چه شکل است؟

دانشجویان ایرانی میتوانند از خوابگاه استفاده کنند؟

۲ دسته خوابگاه داریم: خوابگاه های دولتی و خصوصی. دانشگاه های دولتی که معمولا خوابگاه دارند و دانشجو ها

معمولا در همان خوابگاه ها زندگی می‌کنند و هزینه کمی میکنند و خوابگاه های دولتی هستند که در شهر استانبول در بیشتر محله ها میتوانید این خوابگاه هارا ببینید و هزینه ها بسیار کم است اما برای ثبت نام و گرفتن این خوابگاه ها شما باید به یک اداره مربوط به خوابگاه ها مراجعه کنید و فرم های لازم را تکمیل کنید و ممکن است که خیلی طول بکشه تا نوبت به شما برسد به این دلیل که دانشجویان ترک هم در این خوابگاه ها اسم نویسی می‌کنند بنابراین هر ساله حجم زیادی از دانشجویان اسم نویسی می‌کنند و در صورتی که نوبت به شما برسد میتواند آنجا بمانید ولی به هیچ عنوان هیچ گارانتی برای این موضوع نیست و باید انتخاب خوابگاه خصوصی را هم در نظر بگیریم که هزینه ها میتواند برابری کند با گرفتن یک خانه سوئیت در یک منطقه متوسط در استانبول، با این تفاوت که در سوئیت هزینه آب، برق، گاز و شارژ اضافه می‌شود اما در خوابگاه این هزینه ها نیست و فقط اینکه خوابگاه های خصوصی هزینه خوابگاه برای یک سال را یکجا شارژ می‌کنند و در اکثر خوابگاه ها دادن هزینه به صورت ماه به ماه وجود ندارد.

2/5 - (3 امتیاز)